top of page

INZICHT

Hoe hou jij alle ballen in de lucht? Maak je daarbij gebruik van de competenties die goed bij je passen?

Natuurlijk doet iedereen zijn best om zijn talenten zo goed mogelijk in te zetten.
Als je doet waar je goed in bent, dan vallen er weinig ballen op de grond. Maar we maken ook vaak gebruik van competenties die ons ooit zijn aangeleerd en waar we eigenlijk veel moeite voor moeten doen. Dat zijn nu precies die competenties die veel energie kosten. Als je je daar bewust van bent, dan kun je daar beter op inspelen.
En dat geldt ook voor collega’s in een team. Wat voor de één gemakkelijk is om te doen, kan voor de ander juist veel meer energie kosten.


Inzicht hebben in je eigen aangeleerde gedrag en dat van je collega’s, kan een herverdeling van taken tot gevolg hebben, waardoor iedereen effectiever werkt.

Het resultaat van de ontdekkingstocht naar de vraag ‘Wat motiveert jou eigenlijk?’ is inzicht in wat je motiveert.

Je vindt je voldoening en plezier in de manier waarop je bezig bent, in de specifieke resultaten die je bereikt en in de gevolgen van de dingen die je doet. Dat is je centrale drijfveer.

Jouw inzicht bestaat uit een patroon van onderwerpen waar je je graag mee bezig houdt, omstandigheden waarin je prettig kunt werken, de rol die bij je past en de vaardigheden die je het liefst gebruikt.

De inzichten in het patroon dat jou motiveert, worden vastgelegd in een rapportage, het Motivatieprofiel. Je kunt deze rapportage in je verdere leven altijd gebruiken.

Als vervolg op het maken van je Motivatieprofiel, maken we een actieplan. Het actieplan is er op gericht te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om invulling te geven aan jouw motivatie.

Inzicht opdoen op je tijdelijke werkplek

Matter of Talent bied je een werkplek waar je voor bepaalde tijd gebruik van kunt maken. Het is een traject dat je door je werkgever krijgt aangeboden. In deze periode werk je aan je persoonlijke profilering, anders gezegd: Hoe kun je jezelf het beste in de markt zetten. Het doel is dat je na dit traject weer met plezier naar je werk gaat en dat kan zijn bij je huidige werkgever. Als dat niet mogelijk is dan geven wij je voldoende handvatten mee om jezelf bij een nieuwe werkgever te profileren. Wij zorgen ervoor dat je weer stevig in je schoenen staat en dat je jezelf weet te presenteren op een manier die bij je past.

Dat is niet zo gemakkelijk, wellicht moet je het een en ander overwinnen. En het kan ook zijn dat je op ideeën komt om een heel andere richting in te slaan. Misschien hoort daar een opleiding bij of een verkenning in een nieuwe richting.

Je kiest een methode en één of meerdere coaches die bij jou passen. Ons aanbod is gevarieerd en wordt zorgvuldig op jou afgestemd. Ook sport kan een onderdeel zijn van jouw traject.


Wij bieden een warme en gastvrije omgeving, zonder effectiviteit en zakelijk doel uit het oog te verliezen. Je bent gedurende een aantal dagen in de week welkom op je eigen tijdelijke werkplek. Er is altijd een coach van ons team aanwezig en er zijn altijd andere collega’s om een kop koffie mee te drinken en ervaringen uit te wisselen. En aan het einde van de week is er natuurlijk een vrijdagmiddagborrel.

En we blijven natuurlijk altijd uitkijken naar vacatures binnen ons eigen uitgebreide netwerk.

Please reload

bottom of page