top of page
  • Foto van schrijverTineke Schinkel

Veilig samenwerken in MS Teams

Bijgewerkt op: 9 feb. 2021

Als Microsoft Teams expert krijg ik vaak de vraag hoe veilig het is om personen van buiten je organisatie toe te voegen aan je team. En daarna, als een project is beëindigd, hoe zeker kun je er dan van zijn dat men je bestanden niet meer kan benaderen.


Ook jouw bestanden achter slot en grendel!
'Hoe veilig zijn jouw bestanden?' | Photocredit: Pexel

Slechts één druk op de knop!


Met Seclore voor Teams kun je samenwerken en toch ook vertrouwelijke documenten met elkaar delen. Op moment dat de samenwerking in Teams is gestopt, biedt Seclore de mogelijkheid om met 1 druk op de knop de rechten in te trekken. Daardoor kunnen ex- teamleden de betreffende informatie niet meer lezen. Ook al heeft men de documenten van Teams gedownload naar hun eigen omgeving!


Collega Stef Liethoff is gespecialiseerd in Cyber Security en werkt samen met Seclore beveiligingssoftware. Gelukkig worden mijn eigen systemen ook beveiligd door zijn bedrijf SBL Cybersecurity Dienstverlening en kan ik er op vertrouwen dat mijn informatie veilig is. Ik ben dus niet bang voor narigheid waar je liever niet aan denkt: een hack in je computer, een datalek en andere duistere praktijken.


Wat betekent Seclore voor MS Teams


Stef over Seclore:

Het is in deze tijd een steeds grotere uitdaging. Informatie bevindt zich overal: op de fileserver, in de cloud (Onedrive, Sharepoint Online, Teams) maar ook individuele systemen zoals laptops en mobile devices.

Voor mij ook: samen met collega's doe ik security assessments bij klanten, waar ik vaak gevoelige informatie in handen krijg. Zeker in een tijd waarin ik deze analyses veelal remote moet uitvoeren en dus niet op de locatie van de klant kan zijn.

Ik moet kunnen waarborgen dat de informatie van mijn klanten (maar ook van mijzelf) veilig is en ik wil daar ook graag de controle over hebben.

Nu heb ik al geruime tijd een partnership met Seclore, die een oplossing levert waarmee ik totale controle kan hebben over de beveiliging van de informatie, waar deze zich ook bevindt. Heb ik voor een project een document gedeeld met een externe partner en het project is afgerond, dan wil ik niet meer dat deze partner toegang heeft tot die informatie en ik wil ook niet dat de informatie wordt doorgestuurd zonder mijn toestemming.


Naast dat ik de oplossing bij andere klanten heb geïmplementeerd, heb ik Seclore ook al geruime tijd zelf in gebruik en ik ben er oprecht heel tevreden over.’


Uitnodiging


Op woensdag 10 maart ben je van harte welkom om kennis te maken met de mogelijkheden om jouw informatie te beveiligen met Seclore. Stef verzorgt een online seminar en laat zien hoe Seclore kan worden toegepast.Hoe veilig is jouw informatie?

Online Seminar Seclore

door Stef Liethoff


Woensdag 10 maart

10:00 – 11:30


Aanmelden Online Seminar: info@sblcybersecurity.nl

Website SBL Cyber Security
bottom of page